Таган, таган, кем аны яратмаган?

Гульжиган Гайнуллина
Балачакта уйнаган
Атынабыз без таган,
Бар доньяны мин кочам,
hавага, куккэ очам.

Атынабыз без таган,
Кем аны атынмаган?
Оча каен, тирэклэр,
Оча безнен йорэклэр!

Бар доньяны мин кочам,
Куклэргэ хэтле очам,
Бар донья шундый ямьле,
Бала-чага бэхетле!

hавага, куккэ очам,
Чиялэр шау чэчэктэ,
Дусларымны мин кочам,
Бэхет телим килэчэктэ!

Я качаюсь на качелях,
Не качался кто на них?
Вот уж было нам веселье,
Даже ветер приутих.

Я взлетаю к небесам -
Широченная земля!
И со мною всё взлетает:
Сосны, ели, тополя.

С высоты я обнимаю
Три берёзки, нашу речку,
Я взлетаю, я взлетаю
И со мной моё сердечко!

Обнимаю я друзей,
Вишню всю в цвету,
Как не любить, как не любить
Всю эту красоту?!