Мая краiна

Татьяна Николаевна Шевцова
Блакітныя вочы азёр,
Зялёныя вусны палёў,
Рознакаляровыя краскі паўсюль –
Усё гэта ў краіне маёй.

Цудоўна яе прыгажосць,
Дзівосна яе чысціня,
Таму і завецца яна Беларусь,
Айчына, Радзіма мая.

Нічога няма мне бліжэй
За аістаў каля ракі,
За непаўторныя пцічыя спевы
І ў палях васількі.

Зранку, бывае, прачнешся,
Убачыш, як сонца ўстае,
Адразу прыемна так стане на сэрцы,
Што ў гэтай краіне жывеш.

Май 15 2013