Герой майдану

Соломия Галицкая
ГЕРОЙ “МАЙДАНУ”

У столиці на “Майдані” революція іде.
Натовп гупає ногами, хтось стрибає, хтось гуде.

Хмари диму вверх здійнялись, шини гумові горять.
Охоронці згуртувались та в оточенні стоять.

Син з “Майдану” приїжджає, весь від захвату тремтить.
Мати двері відчиняє, там — опудало стоїть.

На грудях його табличка, оселедець відпустив.
Ще й червоно-чорну стрічку, на волосся начепив.

Розмальоване обличчя в синьо-жовті кольори,
Вишиванка мальовнича та баняк на голові.

Не впізнала мати сина. Хлопець неньку сполохав.
“Слава вільній Україні !”,- він зненацька прокричав.

“Добрий ранок, люба ненько! Не впізнали? Я ваш син!
Ви казали я дурненький, ви казали я кретин.

А тепер — пишайтесь мамо! Син ваш на “Майдані” був!
Він здобув героя славу, та вершини досягнув!”.

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(березень 2015)