А чому ж ми не схожi на лелеку..?

Анеля Мей
Коли війна скінчилась вітчизняна,
Мій дід в селі собі будинок збудував.
А на старі тополі , що зростала поруч,
Поранений лелека три ночі знемагав…

Тоді мій дід забрав лелеку хвору до господи,
А  цілу зиму в хаті, той птах дітей розвеселяв.
Зима закінчилася, забулись птахові негоди,
І по весні лелека,  гніздо собі на хаті  збудував.

Сім’я лелеча, завжди жила на хаті у господі,
Щороку повертаючись сюди у рідний край.
Сказав колись давно, давно дідусь моєму батьку,
- ото ж і ти з світів  до дому, сину завше повертай..

Пройшли роки, і мудрість дідова, дітьми дітей забута,
Стоїть  стара хатина у селі, але тепер вона, одним одна.
І лиш лелечина родина, дітей навчає  вірно в світі жити,
Та пам’ятати  шлях до дому, до свого рідного гнізда…