Женщина мечты. Николай Орлов

Радко Стоянов 2
Мне приходится признаться, что не то от жизни ждал,
За красотками гоняясь, я порядочно устал,
Я держу в уме портреты... женщин, что когда-то знал,
Но не вижу, но не вижу среди них свой идеал.

  Верю - время придет, и наступит мгновенье,
  В тот волнительный миг я увижу тебя,
  Станет светом в окне мне твое притяженье,
  Буду тенью твоей, беззаветно любя.

Не придуманы, наверно, те волшебные слова,
Те, в которые поверить можно раз и навсегда,
Я признаюсь в своих чувствах как сумею, как смогу,
И уверен абсолютно - эти чувства сберегу.

  Верю - время придет, и наступит мгновенье,
  В тот волнительный миг я увижу тебя,
  Станет светом в окне мне твое притяженье,
  Буду тенью твоей, беззаветно любя.

Не о том я, видно, думал, не туда смотрел, глупец,
Внешность - это спорный довод торопиться под венец,
А куда важней фактуры, наконец-то понял я,
Это - женская загадка, это - женская душа.

  Верю - время придет, и наступит мгновенье,
  В тот волнительный миг я увижу тебя,
  Станет светом в окне мне твое притяженье,
  Буду тенью твоей, беззаветно любя.

ЖЕНА НА МЕЧТИТЕ
Превод: Радко Стоянов

Трябва да призная, че не съм очаквал аз това-
гонейки красавици, да бъда толкоз уморен.
Имам снимки на жени, за тях съм някога мълвял,
но не виждам, но не виждам идеал сред тях за мен.

Вярвам, че ще дойде време, ще настъпи оня миг,
оня миг вълнуващ- да се срещнем двама с тебе пак.
И в прозорците да светне, щом пред мен е твоят лик,
да съм сянка твоя, беззаветно влюбен и богат.

Не, не са измислени вълшебните добри слова,
можеш да повярваш в тях, завинаги и изведнъж.
Аз признавам чувствата си, всеки ден ще те зова,
и уверен съм, че ще ги нося и на шир и длъж.

Вярвам, идва време, ще настъпи оня светъл миг,
оня миг вълнуващ, светъл, в който ще те видя аз.
Светлина ще бъде, щом пред мене си като светлик,
сянка ще съм твоя, нежно ще те любя всеки час.

Не за туй съм мислил, не за туй съм гледал аз, глупец,
външността – това е спорен довод да си под венец.
А къде е важното, аз най- накрая проумях-
женската загадка е това и женската душа.

Вярвам, че ще дойде време, ще настъпи оня миг,
оня миг вълнуващ, светъл, в който ще те видя аз.
И в прозорците ще светне, щом пред мен е твоят лик,
сянка ще съм твоя, нежно ще те любя всеки час.