Фанат майдану

Соломия Галицкая
ФАНАТ “МАЙДАНУ”

Крокує містом навпростець
Хлопчина босий та немитий.
В кишені товстий гаманець,
До верху мотлохом набитий.

Ланцюг на шию начепив.
Не золотий, а просто жовтий...
Сорочку вишиту купив.
Стару, щоправда, та пожовклу.

На рукаві фашиста знак.
Він новій владі служить вірно!
А на грудях — червоний мак,
Як символ злагоди і миру.

Патріотизм в його очах.
На людях чваниться та скаче.
А сам — по вуха у боргах,
Та під столом тихенько плаче...

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(квітень 2015)