Загадочное. Надежда Александровна Кузина

Радко Стоянов 2
Катилось солнышко, катилось...
Вставало с алою зарёй.
- Хоть что-то в мире изменилось
Апрельской утренней порой?
- Весна царицею, и главной.
Вдруг всполошила всё вокруг.
Страницей праведной и славной
Апрель вписался в общий круг.
А небо светлою строкою,
И на странице и в судьбе...
Тетрадь я новую открою...
Творец - наставник мой в борьбе.
Лишь он один раскроет тайну
Той, вечной жизни, неземной
И я противиться не стану,
Пойду свободно в мир иной.
В долине солнечной умоюсь
Водою чистою, живой...
Лишь об одном я беспокоюсь:
Смогу ль увидеть образ твой?..

ЗАГАДЪЧНОТО
Превод: Радко Стоянов

Търкаля се, търкаля мило
на слънце алено зората.
В света се нещо променило
с априлска утринна позлата.

Царица-пролет тук е главна,
изпъстрила е всичко в злак
и в страницата нова, славна,
Април поставила е пак.

С небето светло си говоря
на страницата в Аза свой.
Тетрадка нова ще отворя…
Творецът е наставник мой.

О, Той познава тази тайна
на вечния живот щастлив.
Не ще се противя безкрайно-
ще ида в този свят красив.

А там с любов ще се измия,
водица жива съм открил.
Една тревога само крия -
дали ще  видя образ мил…