Энием телеп

Тимур Хамзин
Энием телеп
(Хамза  Арсланов)

Энием мине бик тэ телэп тапкан:
 – Эмма фани донья котмэгэн,
Рэхэтен дэ юньлэп курсэтмэгэн,
Тормыштан да мэхрум итмэгэн.

Жиллэр мина хэр чак каршы исте,
Юлга чыкчсам – таулап очрады,
Купме кактым бэхет ишеклэрен,
Тик сакычысы никтер ачмады.

Кара тондэ бардым урманнарга,
Абагалар чэчэк атмады,
Чалкан ятып дюрт куз белэн коттем,
Кюк капусын никтер ачмады.

Сорасам да, ятып юксер  очен,
Тормыш куенына кочмады.
Э, шулай да жаным яшим диеп
Эй куанты кон-тон очынды.