Каламбур на беларускай мове - 143

Леонид Ганчаров
Каламбур дзяўчыны сваёй заклапочанай сяброўцы


Аб грашах марыць бедны, вашывы - АБ  ЛАЗНІ,
Аб гарэлцы - пітушчы, хто курыць -  АБ  ДЫМЕ.
Ты усё мроіш і марыш, сяброўка, АБ  БЛАЗНЕ,
Што рассмЕшыць цябе, пацалуе, АБДЫМЕ.
***

Каламбур девушки своей озабоченной подруге

О деньгах мечтает бедный, вшивый - о бане,
О водке - пьющий, кто курит - о дыме.
Ты всё грезишь и мечтаешь, подружка, о шуте,
Что рассмешит тебя, поцелует, обнимет.