Когда любовь нас посещает. Пётр Игнатович

Радко Стоянов 2
Когда любовь нас посещает,
Невзгоды сразу не видны,
Лучи сквозь тучи пробивают,
И озаряют наши сны.

И что с того, что скоротечна,
Бывает эта пелена,
Со мной останется навечно,
Твой взгляд и полная луна.

КОГАТО ЛЮБОВТА ПРИСТИГНЕ
Превод: Радко Стоянов

Когато любовта пристигне,
несгода няма ни една.
Лъчът през облак ни намигне
и озарява ни съня.

Какво от туй, че скоротечно
се къпем в тази пелена?
Със мене ще останеш вечно-
и ти, и пълната луна!