24 май

Радко Стоянов 2
Фанфарите звучат тържествено отново
за Празник български, велик, свещен,
за Празника на българското свято слово -
възторжен, ведролик и вдъхновен!

От Кирил и Методий - славни, преблажени,
до днешния усмихнат майски ден,
вървим към бъдещето с вяра, устремени,
по път от ясно слънце озарен!

Тъй както светлината радва ни очите
и птиците на воля в утринта летят,
така и словото възражда ни душите
и хиляди сърца с надежда и любов туптят.

Учители! На Вас и почит, и възхвала,
на Вас - красив и празничен  букет,
затуй че днес по светлата пътека бяла
следовници вървят напред безчет!