Украинские берёзы

Олег Кравченко 38
УКРАЇНСЬКІ БЕРЕЗИ

У газеті «Недригайлів сьогодні» була опублікована замітка під   назвою
«Геть російські берези!» Автор вважає, що зрубаних берез не шкода, «бо
береза – це символ Росії». Це стало «смачною поживою» для багатьох
сайтів і телеканалів Російської Федерації, які поспішили узагальнити,
нібито всі ЗМІ України закликають рубати «російські берези».

Берези Полісся… Берези Волині…
Ви милі та рідні моїй Україні!
Не слід вам зважати на наслідки збурень,
Які устругнув недригайлівський дурень.
Це ж треба таке у газеті писати,
Що хтось там надумав берези зрубати!
Причину придумав придурок-месія,
Мовляв, бо берези – то символ Росії.
А завтра він може подати пораду
Зрубать усі клени як символ Канади?..
Дай владу придуркам – природа загине;
Ославлять, спаскудять усю Україну!
Як клепки немає – біжи до лікбезу!..
Ростіть на здоров’я, вкраїнські берези! 

Олег КРАВЧЕНКО