РикIе авай яр...

Зубера Гамзатова
Эй  зи ширин,  зй зи  масан, Мекка,  Медина,  Авадан,
Яшайишда  акурди туш  заз санайни ихьтин Жейран.
Я  бахтавар,  я  замана, цаваралай сад тир  Худа,
Вун варз яни, вун гъяд яни,ц1ар-ц1ар гудай мич1и цава?!
Зун шаир я, вун  къизилгуьл, минет хьуй ваз хатир хамир,
Вун акурла гьейран хьана,сивел мани алай  билбил.
Ават1ани зун  гъурбатда, вакай жуваз яр кьада за,
Куз-куз п1узар акъатайла,ви рик1икай яд хъвада за.
Гьан вун авай  урусатдин къванерани  цуьквер цада,
Гъиляй фу гуз, чан-чан лугьуз,хура кьуна, цуьк хьиз хуьда…

Praga.26/05/2015