***

Евгений Пешко
вершы пісаць не ўмею,
спяваю, як кот драны
партэтаў, нажаль, не малюю
і кніжак замала чытаю!

англіскую мову не знаю
ды родну, хаця б, ведаў
я быцца агроміста пляма
на чыстай паперы гэтай

усе нешта кагось заклікаю
марную хвіліны часу
бо мары ж яны такія...
іх не здзяйсняюць адразу

я веру, я кімсьці стану!
не ў гэтым, дык у іншых жыццях
бо словы, задумы, справы
не могуць так проста знікнуць.