Каб кожны задума ся хоць на хв л ну...

Евгений Пешко
Каб кожны задумаўся хоць на хвіліну,
Колькі ён справаў можа зрабіць
Для роднага краю, для нашай Радзімы!
Якую нам усім неабходна любіць

Ды колькі дзяўчат, юнакоў і падлеткаў
Чакаюць чыёйсьці падтрымкі, рукі,
Каб расквітнець у палях, нібы кветкі,
Зведаўшы майскай людской цеплыні

Каб кожны задумаўся хоць на хвіліну,
Колькі ён можа ад сэрца аддаць
Сваёй цеплыні, што сагрэе нявінных,
Каб сэнсу жыцця не губляць!