Черкаси. Азот. Оstchem

Олег Омелянчук
 

Новітнім часам – новітні ідеї!
Змінився цей світ, а у нім і я.
Бо як же? Куди ж сьогодні без неї,
Отої, що звемо ми Хі-мі-я?

Згадай «Попелюшку»: була там Фея.
Щось перетворити у інше щось
Не важко було для Феї тієї –
Гарбуз, пацюки… Пригадав? Так ось,

Тепер уяви: кілька тисяч люду –
Чаклунок таких от і чаклунів –
Вони день і ніч чаклувати будуть,
Вкладаючи душу до казанів.

Зварити повітря, додавши газу,
Під тиском, як слід, умліти вогнем
І  хутко в діжки, в мішки одразу!
Від кого: Черкаси. «Азот». ОSTCHEM.

Щоб поле вклонилося урожаєм,
Щоб люди голодними не були,
Подяку і шану аби навзаєм
В руках працьовитих, як хліб несли!

------------------------------------------------

День хіміка — професійне свято працівників хімічної та нафтохімічної промисловостей України, Білорусі, Росії відзначається щорічно в останню неділю травня.