Кьисметдиз

Зубера Гамзатова
Зун Сумрайдин дагъларай агъуз,
Физва  ишез,   лугьуз –лугьуз,
Эсли  тахьай  Керем хьтин,
Ширин беден цIай  кьуна  куз…

Им вуч  дерт  я,  я  вафасуз?!
Гъурбатда  зун туна  ялгъуз,
И дуьньядин  чин хьуй кIаник,
Чан  аламаз  зун къай  суруз...

Аллагьди  квез  ганач  акьул,
Хуьз  тахьайла  гайи  сабур,
ГьиI  физватIа  куь  туьд яй фу,
Кай  рикIикай  хабар  такьур…

Лезгистан -Praga. 2014.г