Чебурасик-домовик

Свирина Нинель Анатольевна
**************************
Між хатами Ніч блукала;
Чебурасика шукала ...
Він постійно десь ховався. -
В схованки з братами грався.
Лише їх блищали очки ...
в темряві гульони - ночки.
... смарагдові маячки ...
... ліхтарики - вогнички.
Як заплющать оченятка,
Чебурасики - малятка,
Ніч небачить їх, шукає -
поміж всих дворів блукає.
Мусить заглядати всюди -
де живуть земляни - люди.
... У віконця заглядає;
все блукає, та шукає ...
Мріє, що коли знайде,
їх до себе заведе;
та й до ранку, їх поглине;
гратись буде, не покине! -
Ті, награються за ніч,
та й сховаються за піч!
У куточку домовини
оберігом для дитини ...
Чебурасик - домовик
вночі був, а вранці зник.
Спить міцненько у куточку,
увесь день і аж до ночки!
... У віконце Ніч загляне,
Чебурасик миттю встане.
Й знову гратиме до ранку.
Щоб спокійно, до світанку,
спали в хаті всі малята:
гарні хлопчики й дівчата.
В хаті, лялька де кричить,
Чебурасик, чомусь спить.
Ніч до ляльки заглядає -
Чебурасика шукає ... -
Ляльку Темрява лякає!
*******   / 13.07.2015 г. /
Неля Шрамко