Postscriptum

Игорь Скрягин
Как жаль, что тем, чем стало для меня
A pity is existence mine for you

твое существование, не стало
Did not become the same as your existence

мое существованье для тебя.
Became for me, my really dear friend.

...В который раз на старом пустыре
...For umpteenth time on a waste plot of land

я запускаю в проволочный космос
Launch I in wired space my copper penny

свой медный грош, увенчанный гербом,
Which is topped with a national emblem,

в отчаянной попытке возвеличить
Being in a desperate attempt to praise much

момент соединения... Увы,
A junction time… But who are able not to

тому, кто не способен заменить
Change with himself the whole world for fair that

собой весь мир, обычно остается
Is forced to turn a dented drive of phone

крутить щербатый телефонный диск,
Like table at a spiritualistic

как стол на спиритическом сеансе,
Veiled session doing this until a ghost once

покуда призрак не ответит эхом
Will answer with backscattering at last

последним воплям зуммера в ночи.
To final buzzer howls in the night.