Tineri am fost odat

Светлана Гуцу
Tineri am fost odat'
Naivi si mult romantici
Am cedat, am renuntat.
Frumosi la chip... si-atit de jalnici

La suflet, la cerinte,
La fapte, conceptii si pareri.
Fara griji aruncam cuvinte......
Totul a fost parca mai ieri.

Au ramas enorme regrete,
Memorii triste, amintiri...
Spre batrineti mergem cu bilete
De nemultumiri si nempliniri.

Daca am da timpul inapoi
Cu vreo ora sau poate zece...
Ce-am schimba in primul rind,... apoi?
Vremea nu poate sa ne vindice.

Nu poate sa ierte, sau sa stearga
Sa uite, sau sa preschimbe
Timpul crud cu-a lui desaga
A noastre cai atit de strimbe.

Tineri am fost odat'
Sintem poate ... si acum
Altfel ca niciodat'
O noua viata pe noul drum.