Э. Дикинсон. 613. They shut me up in Prose

Ольга Денисова 2
613

Им в прозе бы меня
Хотелось запереть,
Как девочкой в чулан,
Чтоб перестала петь.

Не петь!  Но птичка есть -
Во мне - взглянуть бы им -
Ее не запереть
Коварством никаким -

Свободная -  она -
Как звездочка легка -
Взлетает в облака
Смеясь, что такова.
17.07.2015




613

They shut me up in Prose —
As when a little Girl
They put me in the Closet —
Because they liked me "still" —

Still! Could themself have peeped —
And seen my Brain — go round —
They might as wise have lodged a Bird
For Treason — in the Pound —

Himself has but to will
And easy as a Star
Abolish his Captivity —
And laugh — No more have I —