Meczysz moje serce

Ника Аремих
Meczysz moje serce. Po co mi ten luzik?
Po co sie zapinac na ostatni guzik?
Po co jest ta dobroc, gdy nie jestes bratem?
Przeciez ja nie jestem dzieckiem ani gratem.

I dlaczego nadal w srodku cala plone
Jesli oczy Twoje patrza w inna strone?
I dlaczego mysli nie utrzymam w glowie?
Pewnie teraz zaden mi o tym nie powie. 

Wiem, ze Twej uwagi moge byc niegodna,
Lecz nie jestem w stanie pozostawac chlodna.
Bede, pewnie, nadal przy spotkaniach krotkich
Za usmiechem szczerym chowac nuty smutkow.



________________
Red. Beata Gawel