Я почищу душу...

Анатолий Анненко
Я почищу  душу  й  тіло
               Словом, сталлю і вогнем,
щоб іти на зустріч сміло
             із майбутнім Судним днем.
Все минуле пригадаю -
                де я, що і як чинив -
подивлюсь, як виглядаю
                в колі того, чим я снив.
"Причешу" думки... й волосся..;
                перегляну почуття...
Оціню - чи відбулося
                це моє земне життя.

І тоді звернусь до Бога:
                "Отакий я в Тебе є. -
Не суди занадто строго;
                бо моя - лише дорога,
а все інше - то Твоє".