***

Светлана Гуцу
Sint cersetor de tine
Sint cersetor de cind ma stiu.
Vagabond precum un ciine
Abia mort, aproape viu


Sint cersetor far' de pereche
Si far' de libertate
Ma  pazesc si stau de veghe
Singur intr-o cetate


Astept a ta scrisoare
Un apel dintr-un  cuvint
In necurmata asteptare
Am fost, voi fi  precum  si sint.


Sint cersetor de tine
Sau poate ca am fost odat'
De cuvintele blajine
Ce cindva m-au fermecat


Un hoinar sau fantezist
Intr-un pustiu fara incheiere
Cu amintiri de ametist
Lasate spre genunchiere