Тон уртасы

Тимур Хамзин
Хэмзэ Арсланов
Тон уртасы

Тон артасы.
Авылып ятам.
Кунелемдэ эле яшеудэрте,
Эле калкый улем кайсысы,
Жан фэрманга корэшэлэр алар,
Жинэр икэк анын кайсысы...

Тынлык.
Бер тавыш юк,
Бары уйлар башта мэж килэ,
Берсе ометенне оз син дисэ,
Икенчесе – онди яшергэ.

Сина, ди, ул иртэ ташлап китеп
Дус-ишлэрне ятим итэргэ,
Кирэк эле, кир;к дошманнарга
Ачу итеп тормыш котергэ.