Тече вода у рiчцi...

Анатолий Анненко
Тече вода у річці Красній
                через гаї, через міста..;
і шум її у дні сучасні
                з віків минулих доліта.
Тече мого дитинства річка;
                а навкруги поля, сади..;
хай не славетна й невеличка -
                та дорога мені завжди.
На Красній плавати я вчився
                у Красній рибу я ловив;
мов зачарований, дивився
                на весняний ріки розлив...
Чи лине пісня солов'їна,
                чи дощ іде, чи сніг спада... -
вона тече, моя єдина, -
                така прадавня й молода...
Тече повз радощі, печалі..,
                та не сяга свого кінця,
бо плине Красна далі, далі -
                в обіймах рідного Дінця.

І хай ми ще не всюди знані -
                не забуваймо, земляки,
що в Світовову Океані
                є внесок нашої ріки.