Воздаймо шану...

Анатолий Анненко
                Заклик

Воздаймо шану світлим зодчим
                та іншим світлим трударям.
В чудовім нашім краї отчім
                воздаймо шану МАТЕРЯМ!

Воздаймо шану кожній річці,
                джерелу кожному, ставку..,
у лузі: квітам і травичці..,
                деревам - в лісі чи в садку...

Та поклонімося тваринам -
                всім "меншим сестрам і братам". -
До сфер прекрасних не доринем,
                допоки це байдуже нам.

Все життєдайне, Богом дане -
                "піднімемо на постамент";
а все убивче - хай зів'яне
                чи відпаде, як рудимент.

Хай добрі слово й пісня линуть,
                зростає в творчості дитя...
Хай злі думки і плани гинуть,
                убивці - йдуть у небуття.

Тож не тримаймо в "марафеті"
                вождів жорстоких руйнівних,
щоб не було вже на Планеті
                наполеончиків нових(!).