От стария сандък Персеиди

Борис Калинов
“ Сълзите на  Св. Лаврентий“
са някъде
над облачната пелена,
след залеза
небето скрила.
Не виждам, но си зная-
 те са там...
И винаги ще са.
А всичко идва от
първичния,
митично- златен дъжд,
тъй страстно
обладал  Даная...
Светлина и сила.
Красота...

Странник