A fost odata...

Светлана Гуцу
A fost odata , la inceput...
Din intimplare sau sortit
Sa traiesc cum am putut
Sa vorbesc ce n-am vorbit

A fost odata dar in sfirsit
Am gasit ce n-am stiut
Cuvintele ce le-am cersit
Azi inima mi-au cusut

Privirile sint obosite
Au o infatisare pala
Poate chiar sint si  ranite
Desi par a fi din ceara

Multe-au fost spuse o data
In clipe-alese,  de demult
Azi doar noptile mai  latra
La intunericul tumult

Cuvinte au fost,  si obisite
Si durute, si uitate
Pe rafturile invechite
Pe rafturile de mult lasate

Intr-o arhiva de culori
Pentru trecutele desene
Pentru buchetele de flori
Prefacute azi in pene

A fost odata, la inceput...
N-a fost basm si nici poveste
Poate atunci a mai durut
Acum durerea nu mai este,