Ой, козаче...

Анатолий Анненко
- Ой, козаче, чого ти став,
                чого зажурився? -
Наче явір у тихий став,
                в далеч задивився.
Шлях широкий на нас чека
                і звитяга кличе...
Може, туга в серці яка,
                добрий чоловіче?
- Скільки я тих шляхів пройшов...
                І звитягу знаю...
Ні, не туга - в серці любов
                до рідного краю.
Може милі поля й ліси...
                вже навік покину...
Боже, Боже! У всі часи
                бережи Вкраїну!