Лина Костенко Живу в лесу средь трав, деревьев

Попова Наталия Борисовна
Живу в лесу средь трав, деревьев
и белочку кормлю с руки.
Зелёный мох на крыше древней
Заткали плотно пауки.

А в хате глухо, как в пещере.
Окно под фресками слюды.
И пустота та Торичелли
ничто от здешней немоты!

Но только ярко засветилось
окно полночное моё,-
уже собачка приблудилась
и весело хвостом так бьёт.


Вже третій день живу у лісі,
годую білочку з руки.
Зелений мох на древній стрісі
заткали древні павуки.

У хаті глухо, як в печері.
Вікно під фресками сльоти.
І що там пустка Торрічеллі
проти такої немоти?!

А тільки вогник засвітився,
вікно зажевріло моє,-
уже і цуцик приблудився,
уже хвостом об ганок б,є.