Днiпро. Днепр

Геннадий Сивак
Дніпро.

Мудра річка, що віками,
Все біжить у Майбуття,
Та джеркочуть  хвилі з нами,
Про  життя без  забуття…

Між полями і  лісами,
Глянь,   над ним свята блакить,
Між  своїми  берегами,
Мчить мерщій, не зупинить…

Між  великими містами,
Гордо  пролітає він,
Під  мостами, друг   віками,
Україні шле уклін.

Сам Тарас  його вітає,
З незапам’ятних часів,
Там Кобзар відпочиває,
В Каневі  родини дім…

Бачив біль, та перемоги,
Також щастя, та любов,
Знаємо і  про   пороги,
Чули відгуки  розмов.

Мудра річка, що віками.
Чує наші каяття,
Незбагненними шляхами,
Здоганяймо    відчуття…


Автор  Геннадій Сівак.
28 серпня  2015 року.