Вечерите в късното лято

Борис Калинов
Странни са
сенките
под пълната Луна.
Пътеките в парка
са бели-
с лека пясъчна следа.
Чуйте...
Вятърът, укрит
в листата
шепне някакви
изключително тихи слова,
галещи ухото.
А звездите- със синия блясък
потрепват в небето.
В тъмнината...
Самотно.

Странник