Джаз

Ванир
Сонце в судинах ночі пульсує джазом,
Всі перехожі білі й німі, як риби.
Пильно шукай на стінах дороговкази,
Будь обережним. Вірю, що ти не схибиш.

Схемою танцю вправно надріж свідомість,
Хай та стікає пишним гречаним квітом.
Час професійно вкаже свою вагомість,
Тож доведеться вчитись його любити.

Пильне пташине око побачить більше,
Ніж Всесвіт може вкласти в твої долоні.
Певне, ти знаєш, як має стати "ліпше",
Тож напиши це світлом мені на скроні

І обійми за плечі. Любов - не вада,
Її доктрина навіть не терпить кволих,
А тихий сміх, напевно, лише принада
Для рибаків та риб, та медуз прозорих.

Випий її, мов спраглий хижак - отруту,
Як пересохлий степ - перші краплі зливи.
Більше не стане війн і не буде бруду.
Певне, на цій хвилині почнуться титри.

25 серпня - 1 вересня 2015