Повернення

Анатолий Анненко
Із пролісків синіх, рожевого рясту
                веселий веснЯний букетик складу.
Скажу тобі, краю мій - батьку мій: "Здрастуй!".
                Обличчям до грудей твоїх припаду.

Навколо - нікого й нічого не бачу,
                я чую лиш серця свого калаття.
О радість! О щастя! І плачу я, плачу...
                І ллють мої сльози во славу життя.