Героям сала!

Иннокентий Фривольный
Майже чверть століття
З тих пір промайнуло.
Знову лихоліття.
Може ви забули,

Як колись вставали
З гаслом старовинним:
«Хто з’їв моє сало?»
 В бій за Україну.

Незалежність маси
Хутко добували.
Не за крам чи м’ясо,
Щоб «Героям сала!»

Майоріли в ліфтах
Площах і на стінах
«Моє сало з’їв хто?» -
Гасла України.

А тепер що стало?
Всі похмурі ходять.
Є, здається, сало
І живуть в свободі?

Уронили сало,
Сало уронили!
Всі герої встали:
«Що ж не боронили?»

Як без нього бути,
Бо життя дістало.
Схаменіться, люди!
А героям сала!