Не суди!

Надежда Троян
Не смій судити людину,
Один в неі Бог суддя!
Стій, зупинись на хвилину,
Щоб не було каяття.
Душу іі ти не знаєш,
З нею життя не прожив.
Судиш, мов книгу читаєш,
Брудом іі всю облив.
В людини своя дорога,
У тебе своє життя...
Божа з Небес допомога,
Дарунок нам - каяття.
Зробить людина невірно,
Розкається - Бог простить.
А ти ось живеш примірно,
Та совість твоя ще спить.
Не знаєш ти, коли Небо
Пошле тобі тяжкий час...
Судити других нетреба,
Господь нехай судить нас!