Iдеальнi неiдеальностi

Мари Лисова
Більш не хочу робити тебе ідеальним,
Покохаю з усіма твоїми недоліками.
В них – справжній ти, відкритий, реальний,
А не копія зроблених маріонетками.

В них і є особливості (хоч й раніше це знала),
В них і є ідеал, в них і є справжня врода,
В них натхнення, в них сила, в них дійсності кара -
Я відкрила тебе, ідеального, знову.

Я кохаю тебе, кожен згин твого тіла,
Кожну дрібничку у несумісності…
Лиш тепер зрозуміла –  у незвичності сила,
А не в копіях тої зрадливої дійсності.