Осiннiй настрiй. Подрузi

Елена Зигаленко
Де знайти те слово, що тебе розрадить,
Запахом бузковим до життя принадить?

Вже руде волосся розчесала осінь,
А її гребінка та й упала в просинь.

Золота гребінка в небі неозорім,
На легкій хмаринці в синьому просторі.

Вже пташині зграї в вирій відлітають.
Осінь в твою косу сивину вплітає.

Де твої надії, мрії,сподівання,
Де твоє,як квітка,ніжнеє кохання?

Чом ти зажурилась,опустила крила?
Та,хіба ж,співати мати нас не вчила?

І хоч серце крає невимовна туга,
Вірю,подолаєш ти цю чорну смугу.

Чарівлива осінь в золотавих шатах!
І димок багаття залітає в хату...

Пахне прілим листям пісня журавлина,
І рясне намисто одягла калина.

Кожну пору року всвячує природа.
А тобі так личить ця осіння врода!

Не журися,мила,все у нас ще буде.
Світанкові крила на зорі розбудять.

Гілка горобини гаряче всміхнеться.
Не журися, люба,все лихе минеться.


Елена Зигаленко. Сентябрь,1996.