Трусливый гусь

Лариса Калинина-Харламова
Ущипнуть хотел за пятку
Малыша сердитый гусь.
Папа сыну дал рогатку
Со словами: «На, не трусь!
Покажи-ка глупой птице
Кто хозяин главный здесь».
Мальчик прячется, боится,
К папе на руки залез.
– Уходи, гусёнок глупый,
Если хочешь мирно жить,
А то будешь плавать в супе.
С папой лучше не шутить!
– Га-га-га, – гогочет гусь, –
В супе плавать я боюсь,
Там горячая вода,
Извините, господа!

Син гуляв за руку з татком.
Раптом вискочив гусак.
Смикнув хлопчика за п’ятку
І гогоче: «Ну то як»?
Батько дав рогатку сину:
– На візьми, малий, тримай!
Стрельнемо по ній щосили,
Птиця ця достала вкрай.
Син кричить: «Іди додому,
Бо у суп потрапиш ти ».
Наш гусак аж знепритомнів
І не може далі йти.
– Все було, та щоб у супі
Плавав я, чи можна так?
Вибачайте, мої любі,
Га-га-ряча там вода.
25/07/12
20^53