зустрiч з оciнню

Татьяна Сливко
Зустріч з осінню

- Ви, пані, осінь зустрічали?
Вона в садку за Вами йшла.
Ви  мовчки листя підіймали,
 вона ж собі вуаль плела.

Із себе сукні поскидала,
скуйовджена,  он в тих кущах,
старіючи, собі, ридала,
тьмяніло  все в її очах.

- Та, ні! Повірте, пане, слову.
Назустріч зовсім інша йшла,
Така чарівна  і святкова -
тепло у  усмішці несла.

Вона пливла  немов царівна,
палітру фарб несла в руках.
все фарбувала гарно , рівно
вогонь горів в її очах.

Від погляду  її ліворуч
Зачервоніло все в саду
І навіть кущ, що плівся поруч
Перемінився  на ходу.

-Про кого , пані, ви згадали?
Про осінь я, а  Ви ж про що?
-простіть сердечно,ви ж казали…
адже  також я…ні про що.