Гусениця

Лариса Калинина-Харламова
По дереву пузата,
Космата, полосата,
Велика і пихата
Гусениця повзе!
Мотузкою зеленою,
Повзе, пластує, стелиться,
Красунечка-гусениця
Сама себе везе!

Приспів
Спина – круглий бубличок!
Хвіст тягне аж до голови!
Передає розумничка
Великий всім привіт!
Раз! Два! Раз! Два!
Хвостик, спина, голова!

– Хотів її пузату
Я вдарити лопатою,
Шкода оцю горбату,
Нехай собі живе!
Мордата, волосата,
Ледащиця незграбна,
Забралася на граблі
Й сама себе везе!

Приспів
Спина – круглий бубличок!
Хвіст тягне аж до голови!
Передає розумничка
Великий всім привіт!
Раз! Два! Раз! Два!
Хвостик, спина, голова!

Та раптом десь кому-то,
Колись, як буде смутно,
Зустрітися з Гусенею
Цією пощастить!
Не треба заважати,
Додому поспішати,
Бо діточок плекати
Гусениця спішить!