Ochii mamei

Светлана Гуцу
Ochii mamei ne vegheaza
Peste ani si peste vremuri
Numai ea ne cerceteaza
Pina cind... in cirja , tremuri...

Chipul ei mereu curat
Cu ochi senini ca cerul vara
Cu sufletul inflacarat
Cind ne adunam acasa seara

Vocea ei e numai vers
Numai cint de ciocirlie
E intregul univers
E a noastra temelie

Mereu grijile ne poarta
In suflet ca o rugaciune
Ne iubeste si ne cearta
Intotdeauna cu sfiiciiune

Ochii mamei mai vegheaza
Tmpul crud, necrutator
Lacremeaza , lumineaza
Nevoias si cersetor

Avem o mama cu un nume
De inger... linga noi
Ce ne pazeste in asta lume
Pe vreme buna, pe timp de ploi

Ochii mamei....