Прыгожая, прыгожая...

Анатолий Анненко
Прыгожая, прыгожая дзяўчына,
                ў тваіх вачах зялёных я тану.
Ў іх бачу я ласкавую айчыну,
                ў іх бачу я далёкую вясну.

Бывае: неба хмары закрываюць -
                ні месяца, ні сонца не відаць...
Ў душы ж заўсёды мілы вочы ззяюць -
                і гэта ёсць святая благадаць.

Вясновая маланка-грамавіца
             ў асенні дзень знянацку увайшла... -
І мне да скону за цябе маліцца,
             што ты была, ў маім жыцці была(!).

Лёс, мой добры лёс
                тваё каханне мне прынёс.
Лёс, мой добры лёс
                тваё каханне мне прынёс!