Есенен стих

Борис Калинов
А никак не е все едно-
мисля си...
С кого пресичаш
есенните улици,
защото те са влюбени
единственно
в златото
на падналите листи.
Спри и се заслушай:
Все още пеят
птиците,
А всеки знае,
Бога ми,
че словата им са
за Любов...
А трелите - есенно
Лъчисти!

Странник
18.09.2015г.
Пловдив