Iertare...

Светлана Гуцу
Te rog ma iarta azi si maine
Si in fiecare zi te rog
De am gresit in zilele senine
Iertarii mele fa-i un loc.

Tu esti mama cu ochi zglobii
O zina intre sarbatori.
In serile... pe la chindii
Ai zimbetul ales din flori.

Te rog iarta ziua de ieri
Ca fiind o zi uitata
Nimic mai mult, nimic nu-ti cer
Doar te rog tu, de ma iarta.

Nu ti-am daruit in veata, crizanteme.
Sau flori mici din liliac.
De iubire n-am dat semne
Nici una... macar de leac.

Te rog ma iarta, mama tu...
Pentru timpul cel fugar
Pentru toamne reci cu sufletul
De veata nu sint eu timplar.

Tot ce am mai scump e veata
Ce mi-ai daruit-o cu mult drag
Cu iubire si speranta
Ma inchin azi... in prag.

Si din nou iti cer iertare.
Necontenit ... te rog foarte.
Pentru vorbe far' de culoare
Pentru tot si pentru toate....