What Now We Have to Thank for

Рута Марьяш
Татьяна Кочерова
         Ruta Maryash


Look at the older calendars -
There're little or a lot
Of things for which we must tell thanks
To Fate or God:

It's the compatibility but sometimes -
The other way,
It's changes of the feelings, thoughts,
And then - going away.

It's the eternal search for Meaning
Of words, expressions,
It's happiness that was just driving
To the regression.

It's those healing flowers
That year by year,
Away from any Vanities,
The Nature gives you.

It is the taking without a loss
Of Simple, Main,
Before your doors begin to close
And shutters slam.


  За что теперь благодарить


 Глянь в старые календари -
 Там мало ль, много,
 Того, за что благодарить
 Судьбу ли, Бога.

 За совместимость, а порой -
 Не совместимость,
 За переменчивый настрой,
 Увлекший - мимо.

 За вечный поиск Смысла – слов,
 Вися над бездной,
 За счастье, что порой готов
 Назвать болезнью.

 За те целебные цветы,
 Что год от года
 Тебе вдали от Суеты
 Дарит Природа.

 За примиренье без потерь
 С Простым и Главным
 Пред тем, как затворится дверь
 И хлопнут ставни.

См. оригинал:
http://www.stihi.ru/2015/06/08/1629