Эмили Дикинсон. 201 На мачте двое моряков...

Ольга Нуар
На мачте двое моряков
Спасали жизнь; один —
Чуть свет — земли достиг. Мой Бог! —
Другой же из мужчин!..

Мольбу в протянутых руках
И взгляде неживом —
С судов, что мимо праха шли, —
Увидели потом!

Emily Dickinson (1830-1886)
201

Two swimmers wrestled on the spar —
Until the morning sun —
When One — turned smiling to the land —
Oh God! the Other One!

The stray ships — passing —
Spied a face —
Upon the waters borne —
With eyes in death — still begging raised —
And hands — beseeching — thrown!