кинел коч

Тимур Хамзин
Кинел коч
Хэмзэ Арсланов

Сэйгенем яши корше авылда,
Очрашмаган коннэр бик сирэк,
Ара ераклыгы берни тугел,
кинел якынлыгы бик кирэк.
Минем янга килгэндэ сойгенем
Иннек – кершен яга бик сирэк,
тышкы чиберлек ул берни тогел,
Кинел матулыгы бик киряк.
Кичлэрен кэрешкэчтен сойгенем
Кочаклата узен бик сирэк,
тэнне тартынмавы берни тогел,
кинел уз итие бик кирэк.
Аерылганда иртэн сойгенем
Кулын сала  учка бик сирэк,
Кул бирмичэ китэ берни тугел,
Кинел салып китэ бик кирэк.
Сойгенем яртса да уземне
Кэтэрелеп карый бик сирэк,
Ма;нгай к;изе кирии берни тогел,
Кинел козе коро бик кирэк.