Акафист святителю Николаю Чудотворцу

Юрий Федорович Киселев
Кондак 1

Избранный свят Чудотворче
Выбранный пастырь Христов
Чудом спаси мир от порчи
Милостью миро покров
Господа Ты дерзновение 
Беды людей принимай
Церковь зовет тебя пением
Радуйся нам Николай

Икос 1

Радуйся, плод материнского лона
Радуйся, жизни святого закона
Радуйся, диву рождения в боли
Радуйся, силе душевной доколе
Радуйся, саду земли нам дающей
Радуйся, цвету божественной пущи
Радуйся, гроздьям на лозах Истока
Радуйся, древа чудесного тока
Радуйся, ладана благоуханью
Радуйся, если отгонишь рыданье
Радуйся, если  приносится радость
Радуйся радости – сущая благость